Intalniri si evenimente BMWClub RomaniaBMW i3 vs. programul Rabla Plus vs. electrosceptici
<
Si in Romania am vazut ca interesul pentru automobilele noastre ecologice a crescut puternic. BMW i3 este deja un best seller absolut. Unul din doua automobile electrice vandute ®n Romania este un BMW i3, in timp ce una din trei masini plug-in vandute este un model BMW i sau BMW iPerformance. Avem o pozitionare unica in piata, cu o oferta foarte competitiva €“ cu toate modelele plug-in hybrid disponibile la acelasi nivel de pret cu o versiune electrica de putere similara si chiar mai ieftine ca o versiune diesel. Acum, in asteptarea programului "Rabla Plus", avem deja mai mult de 30 de contracte pentru BMW i3 si suntem increzatori in potentialul pietei.

Totusi, consideram ca o strategie multianuala a "Rabla Plus" este deosebit de importanta. Aceasta trebuie sa includa o reducere transparenta, graduala si pe termen lung a suportului guvernamental de achizitie pentru a elimina dependenta pietei de subventii de stat si un impact major al pietei, asa cum ar fi in cazul unei stopari bruste a programului. Aceasta va genera predictibilitate si stabilitate in piata si poate incuraja dezvoltarea de infrastructura de incarcare pentru masini electrice. >>In salutam si noi pe domnul Schulz si il informam pe aceasta cale ca discutam despre Romania, despre o piata minuscula a automobilelor electrice, atata timp cat nicio autoritate publica nu a dat curs solicitarilor de infiintare a punctelor de incarcare citadine, iar romanii prefera inca motorina furata de la camioane, tractoare si autobuze in loc sa-si alimenteze masinile cu "diesel euro6".

In continuare, daca piata este abia in devenire, cu mici tendinte de crestere si doar cu cativa oponenti, atunci BMW i3 ar putea da peste cap toate socotelile oricarui alt vanzator de automobile electrice in tara asta. Este o masina extrem de reusita si care atrage atat prin design, cat si prin functionalitate.Noi nu ne numaram printre electrosceptici, dar incercam sa ramanem realisti si sa asteptam insesizabila reactie a autoritatilor la fenomenul automobilului electric. Programul Rabla Plus este, cum ziceam, o masura care ajuta intr-un oarecare mod intrarea in parcul auto national a masinilor electrice, dar in momentul actual este aproape de impredictibilitate sa apreciezi ce vor mai face autoritatile pentru piata electrica.

Prin urmare, daca ai garaj si priza, si nu locuiesti la o distanta prea mare de locul de munca, poti spera ca folosirea unei electrice sa fie solutia optima. Problemele apar insa cand esti blocat in trafic (de genul celui bucurestean), iar pornirile repetate de pe loc epuizeaza acumulatorii masinii mai repede decat sperai, iar punctele de incarcare sunt atat de departe si nici nu se gasesc marcate pe harti, infrastructura fiind aproape ZERO, 5. Noroc ca un inginer destept (sau mai multi) au prevazut si un motor "de rezerva" in 2 cilindri, pe benzina, pentru BMW i3 care sa te scoata din necaz atunci cand ramai fara curent.Speram, alaturi de dvs., ca aceste probleme vor disparea, iar BMW i3 sa domine in continuare piata automobilelor electrice, mai ales ca se anunta aparitia unui facelift al modelului prin toamna asta.

Ne bucuram ca acest optimism realist se bazeaza atat pe strategii guvernamentale, cat si pe cifre de vanzari, insa fara o infrastructura adecvata, electroscepticii vor avea mult de comentat despre impotenta statului de a deschide piata electrica.

enJOY !

smile


Comentarii: 0
Postat la: 13 5 2017


Stire adaugata de XXL

Nume/Nickname:
E-mail: (optional)
Smiles: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Introduceti cele doua cuvinte cu spatiu intre ele !
Daca acestea nu sunt lizibile dati click pe iconul, aflat sub cod.

 

Cauta pe BmwClub.ro sau direct part-number RealOEM.com

căutare personalizată

Publicitate
Bmwclub Magazine pe Facebook
        

Legal - Termeni si conditii   
BMWClub Magazine
Despre revista
Cuprins revista
Cauta BMW
Stiri BMW
Intalniri
Comunitate
Facebook
Contact
Aboneaza-te

BMWClub Magazine 2010 - Toate drepturile rezervate.
Acesta este un site partener BMWClub Romania www.bmwclub.ro
version 1.2