Toate stirile BMW si BMWClub Romania



Ai comandat un BMW Seria 1, 2, 3 sau 4 ? Atunci mai ai de asteptat...


Tocmai cand BMW Group anuntase vanzari record la modelele din portofoliu, au aparut si necazurile: BMW AG nu a reusit sa finalizeze constructia a mii de masini premium in ultima saptamana a lunii Mai, din cauza problemelor de productie.
Bosch, cel mai mare furnizor de piese de masini din lume, a fost cauza intreruperii prin nelivrarea la timp a sistemelor de direcție.
Cum procesul de fabricatie la BMW se bazeaza de obicei pe productia "just-in-time", comandand piese doar atunci cand are nevoie de ele, inseamna ca orice lipsa a stocurilor poate genera intarzieri importante pentru BMW.
Intreruperile pot avea, prin urmare, un impact imediat. In acest caz, deficitul de aprovizionare a afectat deja producția in Leipzig si Munchen (Germania), precum si Rosslyn (Africa de Sud) si Shenyang (China).



"O piesa lipsa - chiar daca doar una mica, ca in cazul de fata - poate avea un impact major", a declarat Markus Duesmann, membru al consiliului BMW care supravegheaza achizitiile si bunurile. El a spus ca "este posibila productia limitata" a autoturismelor BMW Seria 1-, Seria 2-, Seria 3- si Seria 4-, dar si ca BMW se asteapta ca Bosch sa plateasca despagubiri.

Pana la 17.500 de astfel de unitati sunt construite saptamanal, potrivit lui Christian Ludwig, analist la Bankhaus Lampe din Dusseldorf. "Daca aceste cifre nu pot fi compensate pe parcursul acestui trimestru, impactul vanzarilor ar fi de 400-500 mil euro pe saptamana", a spus el. Impactul asupra castigurilor, la o marja de operare de 9%, ar fi de 45 milioane de euro.



Marc-Rene Tonn, analist la Warburg Research din Hamburg, a estimat ca o saptamana fara productie pentru autoturismele din seria 1-4 ar reduce veniturile cu aproximativ 550 milioane de euro, plus orice pierdere din cadrul joint venture-ului BMW din China. El a adaugat: "Cu toate acestea, este foarte probabil ca cel putin o parte rezonabila a pierderilor de productie sa poata fi recuperata in restul anului, ceea ce ar trebui sa contribuie la atenuarea unei mari parti a impactului teoretic".

Pe de alta parte, reprezentantii Robert Bosch GmbH au declarat ca problema provine de la un sub-furnizor cu sediul in Italia, care livreaza carcasele pentru sistemele de directie electrice livrate ulterior la BMW. Se spune ca asociatii Bosch au fost la fata locului in Italia "facand tot ce pot pentru a rezolva blocajele de livrare".



Jochen Muller, un purtator de cuvant al BMW din Leipzig, a declarat ca productia masinilor din Seriile 1 si 2 a incetat complet timp de cateva zile, in timp ce productia masinilor electrice i3 si i8 a functionat normal. Planul a fost să reia producția in cel mult o saptamana, insa BMW a recunoscut mai apoi ca "situatia este putin probabil sa se schimbe in acea saptamana".

Revenim cu detalii si noutati !



Comentarii: 0
Postat la: 20 6 2017


Stire adaugata de XXL

<< Older () Newest >>

Nume/Nickname:
E-mail: (optional)
Smiles: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Introduceti cele doua cuvinte cu spatiu intre ele !
Daca acestea nu sunt lizibile dati click pe iconul, aflat sub cod.
Bmwclub Magazine pe Facebook
        

Legal - Termeni si conditii   
BMWClub Magazine
Despre revista
Cuprins revista
Cauta BMW
Stiri BMW
Intalniri
Comunitate
Facebook
Contact
Aboneaza-te

BMWClub Magazine 2010 - Toate drepturile rezervate.
Acesta este un site partener BMWClub Romania www.bmwclub.ro
version 1.2