Toate stirile BMW si BMWClub RomaniaNoul BMW X3 primeste cinci stele la testul de impact Euro NCAP


Datorita pozitiei de lider al segmentului in privinta performantelor dinamice, eficientei si versatilitatii, noul BMW X3 s-a evidentiat ca fiind cel mai de succes model de pe pietele auto internationale in decurs de numai cateva luni. De asemenea, siguranta a jucat un rol important in dezvoltarea noului model. In cel mai recente teste Euro NCAP, BMW X3 a inregistrat calificativul maxim de cinci stele. A doua generatie a modelului Sports Activity Vehicle a obtinut note maxime in aceste teste dificile pentru automobilele noi datorita gamei extinse de echipamente standard pentru siguranta si protectiei pasagerilor in diferite tipuri de coliziuni si cu un punctaj de 53% a obtinut cel mai mare rating din segment pentru protectia pietonilor.


Noul BMW X3 dispune de o structura deosebit de stabila a caroseriei, iar fortele exercitate asupra masinii in cazul unei coliziuni sunt disipate prin cai de sarcina bine definite si sunt absorbite prin zone de deformare generoase. In consecinta, celula pasagerilor isi indeplineste functia de spatiu de supravietuire chiar si in cazul unor coliziuni severe. Echipamentele standard de siguranta din interiorul noului BMW X3 includ airbaguri frontale, laterale si cortina pentru cap care protejeaza atat conducatorul, cat si pasagerii de eventuale contuzii. Tot standard sunt si centurile de siguranta pretensionate si cu limitator de forta pentru scaunele fata sau sistemele ISOFIX de fixare a scaunelor de copii la locurile din spate, precum si posibilitatea de dezactivare a airbagului pentru pasagerul din fata. Sistemele de oprire sunt controlate de circuitul electronic central de siguranta care ia in calcul tipul si severitatea unui accident pentru a declansa cele mai eficiente masuri de protectie pentru fiecare caz.


Dupa analizarea rezultatelor testelor de impact, evaluatorii au concluzionat ca noul BMW X3 ofera un grad ridicat de siguranta a pasagerilor pentru toate locurile. Stabilitatea celulei pasagerilor furnizeaza o protectie extinsa de contuzii in cazul unei coliziuni frontale, atat pentru conducator, cat si pentru pasageri, indiferent de dimensiunile persoanei sau de pozitia scaunului. Este capitolul la care modelul Sports Activity Vehicle (SAV) a primit un calificativ remarcabil pentru protectia copiilor cu varsta cuprinsa intre 18 luni si trei ani, atunci cand se afla in scaunele de copii pentru fiecare categorie de varsta. Pentru protectia in caz de coliziune din lateral, BMW X3 a primit tot punctajul maxim posibil.


Noul BMW X3 a fost recompensat cu un calificativ remarcabil si pentru dotarile de siguranta activa de care dispune. Modelul Sports Activity Vehicle este echipat standard cu sistemul Dynamic Stability Control (DSC / control dinamic al stabilitatii), care este conectat cu tractiunea integrala BMW xDrive. Datorita multitudinii de functii, inclusiv Braking Assistant (asistare la franare), Cornering Brake Control (control al franarii in viraje) si modul de tractiune DTC (Dynamic Traction Control / controlul dinamic al tractiunii), Dynamic Stability Control asigura un comportament usor controlabil si sigur chiar si in cele mai dificile situatii. Alt echipament standard la BMW X3 este indicatorul de presiune a pneurilor, care avertizeaza conducatorul cu privire la orice pierdere de presiune la vreuna dintre roti.


Procedura de testare NCAP (New Car Assessment Programme / Programul de Evaluare a Automobilelor Noi) este privit ca unul dintre cele mai riguroase teste din intreaga lume la care sunt supuse automobilele noi.
Testul Euro NCAP este un punct de reper pentru siguranta la impact, recunoscut in Europa de guverne, cluburi auto si asociatii ale consumatorilor.
Programul de testare include, printre altele, coliziunea frontala, un impact din lateral cu un alt automobil si accident din lateral cu un stalp de otel. Cu incepere din 2009, se iau in considerare atat dotarile electronice de siguranta, cat si riscurile suplimentare de accident intr-o gama vasta de coliziuni.Comentarii: 0
Postat la: 30 8 2011


Stire adaugata de XXL

Nume/Nickname:
E-mail: (optional)
Smiles: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Introduceti cele doua cuvinte cu spatiu intre ele !
Daca acestea nu sunt lizibile dati click pe iconul, aflat sub cod.
Bmwclub Magazine pe Facebook
        

Legal - Termeni si conditii   
BMWClub Magazine
Despre revista
Cuprins revista
Cauta BMW
Stiri BMW
Intalniri
Comunitate
Facebook
Contact
Aboneaza-te

BMWClub Magazine 2010 - Toate drepturile rezervate.
Acesta este un site partener BMWClub Romania www.bmwclub.ro
version 1.2