Toate stirile BMW si BMWClub RomaniaSecretele unor anvelope de succes: Michelin Pilot Alpin 4 si Michelin Latitude Alpin


Chiar daca iarna ne-a spus "La revedere!" pana data viitoare, dorim sa va tinem la curent cu cele mai noi elemente privind tehnologia dezvoltarii anvelopelor. Daca zilele trecute va informam despre lansarea celor mai performante anvelope de iarna de la Michelin, respectiv Pilot Alpin 4 si Latitude Alpin, acum va prezentam micile secrete care stau la baza succesului acestora.


Din testele efectuate de noi pe suprafete complet acoperite cu gheata, zapada si chiar drumuri forestiere acoperite cu noroi si apa, au rezultat unele aspecte demne de mentionat:
- o aderenta excelenta, chiar si in conditiile testarii cu automobile de mare putere (de exemplu Mercedes E63 AMG sau noul Porsche Carrera)
- o distanta de franare mult redusa fata de alte anvelope cunoscute.
- un control desavarsit la viteze considerabile, care ofera o manevrabilitate crescuta in orice conditii (indeosebi pe drumuri virajate).


Asadar, ne-am propus sa descriem micile secrete si inovatii pe care inginerii francezi le-au implementat la construirea noilor anvelope Pilot Alpin 4 si Latitude Alpin.
Ei bine, cele mai importante sunt :
- banda de rulare acoperita cu un numar mult mai mare de microcanale si lamele (o crestere semnificativa cu ~135% decat precedenta generatie), dar care schimba adancimea sectiunilor, pentru a evita compromiterea puterii de tractiune, cu o structura mult imbunatatita care adera mult mai bine la suprafetele ostile;


- cresterea numarului de sectiuni pe banda de rulare (cu 26% mai mult fata de a treia generatie de Pilot Alpin), care ofera pe langa o aderenta mai buna, un drenaj si o mobilitate crescuta a anvelopei in contact cu suprafata de rulare ;


- imprimarea benzii de rulare cu zone / caroiaje de forme si dimensiuni diferite care au menirea sa reduca in mod considerabil nivelul de zgomot la rularea pe suprafete tari, fara a reduce deloc din eficienta celorlalte functii .


- dezvoltarea inovatiilor prin introducerea in componenta structurala si moleculara a anvelopei a unor compusi chimici revolutionari (StabiliGrip si HelioCompound 3G), create in scopul de a sparge filmul de apa care ar conduce la acvaplanare si de a asigura o mai mare rigiditate (RidgeNFlex).
Si fiindca tot am pomenit de HelioCompound 3G, trebuie sa precizam ca este vorba de un compus inventat de Michelin, realizat cu ulei de seminte de floarea-soarelui. Un compus si o inventie complet VERDE, ecologice !


Cele mai importante aspecte urmarite de inginerii francezi au fost CONTROLUL, SIGURANTA si MOBILITATEA, fara ca celelalte functii ale unei anvelope sa isi piarda din eficienta.
Iar noi am fost norocosii care au verificat cele afirmate de inginerii de la Michelin in cadrul a mai multe workshop-uri interesante (Latitude Alpin, Pilot Alpin 4) si pe probe:
- Essential Pleasure (pe Mercedes E63 AMG)
- Essential Control (pe noul Porsche Carrera 911)
- Essential Off Road (pe Range Rover Evoque si noul VW Touareg)


Despre Michelin Latitude Alpin nu se pot spune prea multe lucruri fara a folosi superlative, fiind vorba de un set de anvelope special concepute pentru SUV-uri si pentru cei amatori (sau profesionisti) de OFF ROAD.


Profilul simetric al acestora a fost mult imbunatatit si adaptat la noile conditii de exploatare in regim de zapada abundenta si teren accidentat.
Astfel, a fost realizat un singur canal central de scurgere cu rol directional, de drenaj, dar si de sporire a aderentei prin ramificatiile care se desprind din acesta catre exteriorul anvelopei.


In aceste conditii, trecerea peste obstacole alunecoase sau prin straturi mari de zapada, a devenit o joaca de copii (ceva mai mari, e drept smile ), noua generatie de Michelin Latitude Alpin fiind cea mai reusita combinatie intre eficienta-control-performanta.


Drumuri bune tuturor !

smileComentarii: 0
Postat la: 30 3 2012


Stire adaugata de XXL

Nume/Nickname:
E-mail: (optional)
Smiles: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Introduceti cele doua cuvinte cu spatiu intre ele !
Daca acestea nu sunt lizibile dati click pe iconul, aflat sub cod.
Bmwclub Magazine pe Facebook
        

Legal - Termeni si conditii   
BMWClub Magazine
Despre revista
Cuprins revista
Cauta BMW
Stiri BMW
Intalniri
Comunitate
Facebook
Contact
Aboneaza-te

BMWClub Magazine 2010 - Toate drepturile rezervate.
Acesta este un site partener BMWClub Romania www.bmwclub.ro
version 1.2