Toate stirile BMW si BMWClub Romania



Premiera mileniului in DTM... 4 BMW in primele locuri


Anul trecut, echipele BMW au ocupat primele trei locuri, iar acum pilotii BMW au facut un pas in plus. In cea de-a sasea etapa a sezonului, desfasurata pe Red Bull Ring (Austria), modelele BMW au monopolizat primele patru locuri, pentru prima data de la revenirea constructorului in DTM in 2012. Marco Wittmann (Germania), aflat la comenzile modelului Ice-Watch BMW M4 DTM, a reusit cea de-a treia victorie din aceasta stagiune, de data aceasta pe circuitul cu o lungime de 4,326 kilometri si situat in Spielberg (Austria). Prin aceasta, el si-a marit avantajul in clasamentul general al pilotilor.



Cu un total de 95 de puncte in dreptul sau, Wittmann are un avantaj de 39 de puncte fata de Mattias Ekström (Suedia, Audi), ocupantul locului al doilea. La finalul celor 47 de tururi ale cursei, Augusto Farfus (Brazilia, Castrol EDGE BMW M4 DTM) si Timo Glock (Germania, Deutsche Post BMW M4 DTM) au incheiat pe poziţiile a doua, respectiv a treia, insoţindu-l pe Wittmann pe podium. Martin Tomczyk (Germania) a terminat pe locul al patrulea cu modelul BMW M Performance Parts M4 DTM, completand cvadruplul succes pentru BMW. Acesta a fost cel mai bun rezultat pentru Tomczyk de la etapa desfasurata la Nurburgring (Germania), in 2012.




Ultima data cand BMW a ocupat primele patru locuri la finalul unei curse din DTM a fost la finala sezonului 1992, desfasurata conform traditiei pe Hockenheimring (Germania). Atunci, BMW a avut mai multi piloti in fruntea clasamentului, ordinea fiind Roberto Ravaglia (Italia), Johnny Cecotto (Venezuela), Joachim Winkelhock (Germania), Franz Engstler (Germania) si Emanuele Pirro (Italia). BMW a totalizat 71 de puncte la Spielberg - mai multe decat la orice alta cursa ce a avut loc dupa revenirea constructorului german, in 2012, in competitia de turisme.
Bruno Spengler (Canada) a fost al zecelea pe grila de start, cu masina BMW Bank M4 DTM echipata cu anvelopele standard si a trecut linia de sosire exact in aceeasi pozitie. Joey Hand (SUA, Crowne Plaza Hotels BMW M4 DTM) si Maxime Martin (Belgia, Samsung BMW M4 DTM) au fost amandoi penalizati cu "drive-through" si au incheiat pe locurile al 12-lea, respectiv al 14-lea. Antonio Felix da Costa (Portugalia) a abandonat dupa doar 11 tururi din cauza unei probleme tehnice a modelului Red Bull BMW M4 DTM. Per total, 47 500 spectatori au urmarit actiunea desfasurata pe circuitul din regiunea austriaca Styria.




Jens Marquardt (director BMW Motorsport): "Pentru noi, rezultatul de astazi este unul istoric - pentru prima data dupa Hockenheim 1992 am ocupat primele patru locuri in clasamentul cursei si am obtinut cel mai bun rezultat de la revenirea in campionat. A fost o cursa senzationala reusita de Marco Wittmann, Augusto Farfus, Timo Glock si Martin Tomczyk - cate un pilot din fiecare echipa ce utilizeaza BMW M4 DTM. Astazi, pur si simplu putem vorbi despre "Four in a Row". Intreaga echipa merita complimentele noastre, pentru ca a reusit o performanta de exceptie. Cursa a fost foarte disputata in partea din fata, mai ales dupa start. Dupa ce Marco a fost retrogradat in pluton la start, el a reusit o treaba foarte buna prin modul in care si-a recastigat pozitiile. Apoi, spre partea finala a cursei, lucrurile s-au calmat in prima parte a plutonului. Astazi este o zi fantastica pentru noi - si suntem foarte fericiti ca am reusit acest rezultat pe fundalul unei peisaj superb si in fata unui numar mare de spectatori. Astazi vom sarbatori, dar de maine ne vom concentra pe urmatoarea cursa, cea de la Nürburgring, unde, tinand cont de balastul de performanta, vom avea de facut fata unei provocari suplimentare."






Clasamente dupa etapa 6/10.
Clasamentul pilotilor.
1. Marco Wittmann 95p;
2. Mattias Ekstrom 56p;
3. Bruno Spengler 42p;
4. Edoardo Mortara 41p;
5. Adrien Tambay 36p;
6. Mike Rockenfeller 35p;
7. Maxime Martin 33p;
8. Christian Vietoris 33p;
9. Augusto Farfus 33p;
10. Timo Glock 33p;
11. Jamie Green 28p;
12. Miguel Molina 26p;
13. Robert Wickens 25p;
14. Martin Tomczyk 20p;
15. Timo Scheider 19p;
16. Pascal Wehrlein 14p;
17. Paul di Resta 12p;
18. Nico Muller 10p;
19. Joey Hand 7p;
20. Antonio Felix da Costa 4p;
21. Gary Paffett 4p.

Clasamentul echipelor.
1. BMW Team RMG 128p;
2. Audi Sport Team Abt Sportsline 82p;
3. Audi Sport Team Abt 77p;
4. BMW Team Schnitzer 62p;
5. Audi Sport Team Phoenix 54p;
6. Original-Teile Mercedes AMG 45p;
7. BMW Team RBM 40p;
8. Audi Sport Team Rosberg 38p;
9. BMW Team MTEK 37p;
10. EURONICS / FREE MAN'S WORLD Mercedes AMG 29p;
11. gooix Mercedes AMG 14p.

Clasamentul constructorilor.
1. BMW 267p;
2. Audi 251p;
3. Mercedes-Benz 88p.

Felicitari pilotilor BMW pentru aceasta performanta !!!
smile




Comentarii: 0
Postat la: 04 8 2014


Stire adaugata de XXL

Nume/Nickname:
E-mail: (optional)
Smiles: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Introduceti cele doua cuvinte cu spatiu intre ele !
Daca acestea nu sunt lizibile dati click pe iconul, aflat sub cod.
Bmwclub Magazine pe Facebook
        

Legal - Termeni si conditii   
BMWClub Magazine
Despre revista
Cuprins revista
Cauta BMW
Stiri BMW
Intalniri
Comunitate
Facebook
Contact
Aboneaza-te

BMWClub Magazine 2010 - Toate drepturile rezervate.
Acesta este un site partener BMWClub Romania www.bmwclub.ro
version 1.2