Toate stirile BMW si BMWClub Romania



Curtea Europeana de Justitie a decis: Timbrul de mediu este ILEGAL


Curtea Europeana de Justitie din Luxemburg a decis la inceputul acestei saptamanii ca achitarea timbrului de mediu pentru masinile aduse din import este ilegala, conform celor de la ziuanews.ro.

Aceasta masura impusa de catre Rovana Plumb, in perioada cand era ministru al Mediului, este considerata de Curtea Europeana de Justitie din Luxemburg ca fiind discriminatorie, fapt pentru care a decis ca scutirea de la plata timbrului auto favorizeaza vanzarile de autoturisme second hand si descurajeaza importurile de vehicule similare, ceea ce este interzis de legislatia europeana. Practic, prin aceasta decizie, o multime de romani vor putea sa-ri recupereze banii platiti ilegal ca timbru de mediu pentru masinile aduse de afara.



Instanta europena s-a pronuntat, marti, in speta Manea, chestionata fiind de catre Curtea de Apel Brasov, prin care Mihai Manea a reclamat faptul ca pentru o masina pe care a dorit sa o aduca din Spania, statul i-a cerut achitarea timbrului de mediu. De fapt, acesta a reclamat ca pentru masinile de mana a doua inmatriculate intre 1 ianuarie 2007 si 1 ianuarie 2013 taxa este zero. Trebuie precizat ca in perioada 2007-2013, taxa auto a fost schimbata de mai multe ori, din cauza ca nu era conforma cu regulile Uniunii Europene.

Maciej Szpunar, avocatul general al Curtii de Justitie din Luxemburg, a sustinut ca introducerea timbrului de mediu este o modalitate incorecta a statului de a-si indeplini obligatiile legale. „In consecinta, beneficiaza de scutire cumparatorul autovehiculului, care este exonerat de obligatia de plata a taxei la inmatricularea autovehiculului pe numele sau, in timp ce dreptul la rambursarea taxei anterioare, neconforma cu dreptul Uniunii, apartine persoanei care a platit-o, adica actualului vanzator al autovehiculului sau unuia dintre proprietarii anteriori in cazul in care autovehiculul a fost deja vandut intre data platii taxei anterioare si data intrarii in vigoare a noii taxe. Prin urmare, chiar daca beneficiul trezoreriei care decurge din perceperea taxei neconforme cu dreptul Uniunii va fi astfel compensat, de acest fapt nu profita persoana indrituita la beneficiul rambursarii taxei, ci o persoana terta. Persoana indrituita va recupera din pretul vanzarii cel mult valoarea reziduala a taxei incorporate in valoarea autovehiculului, care va fi insa rareori egala cu valoarea taxei efectiv platite si, cu siguranta, aceasta suma nu va include dobanda datorata”, a precizat in analiza sa finala avocatul general al Curtii de Justitie din Luxemburg.

Dupa atatea experimente esuate de impunere fortata a unor taxe la importul masinilor in tara, in timp ce ministrii mediului isi inmatriculau "agrgatele in Bulgaria", opinam ca urmatorul pas al guvernantilor, in disperarea lor de a stoarce cat mai mult populatia, va fi introducerea unei noi taxe de poluare in... pretul carburantilor.

Cum vi se pare aceasta sugestie?



Comentarii: 0
Postat la: 24 11 2015


Stire adaugata de XXL

Nume/Nickname:
E-mail: (optional)
Smiles: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Introduceti cele doua cuvinte cu spatiu intre ele !
Daca acestea nu sunt lizibile dati click pe iconul, aflat sub cod.
Bmwclub Magazine pe Facebook
        

Legal - Termeni si conditii   
BMWClub Magazine
Despre revista
Cuprins revista
Cauta BMW
Stiri BMW
Intalniri
Comunitate
Facebook
Contact
Aboneaza-te

BMWClub Magazine 2010 - Toate drepturile rezervate.
Acesta este un site partener BMWClub Romania www.bmwclub.ro
version 1.2