Toate stirile BMW si BMWClub Romania



BMW Motorsport castiga iar in DTM la Hockenheim cu Marco Wittmann


BMW Motorsport a scris din nou istorie in DTM. Marco Wittmann (Germania), pilot al BMW Team RMG, a obtinut victoria in cursa de deschidere a stagiunii 2019, desfasurată conform traditiei la Hockenheimring (Germania). A fost si prima victorie din noua era turbo a DTM.



Dupa poleposition-ul reusit sambata de Wittmann, un alt pilot BMW, Philipp Eng (Austria), a fost cel mai rapid in calificarile de duminica, iar la finalul manÅŸei secunde a fost cel mai bine clasat pilot BMW Motorsport, ocupand locul al patrulea.

PRIMA CURSA (sambata): Marco Wittmann, dublu campion DTM si aflat la comenzile Schaeffler BMW M4 DTM, a reusit o evolutie perfecta in conditii de pista uda, transformand un poleposition intr-o victorie prestigioasa. A fost al 12-lea succes din cariera lui Marco si a 82-a oara cand un model BMW trece primul linia de sosire a unei etape DTM. De asemenea, a fost startul perfect pentru aniversarea a 50 de ani de BMW Turbo Power in motorsport.



Timo Glock (Germania) a incheiat pe locul al patrulea cu JiVS BMW M4 DTM, ratand la limita inca un podium pentru BMW. Chiar in turul de deschidere a fost rasucit pe circuit de un alt concurent, dar a recuperat spectaculos loc dupa loc pe parcursul intrecerii. Noul venit la BMW, Sheldon van der Linde (Africa de Sud), a incheiat al saselea cu Shell BMW M4 DTM, marcand puncte la debutul in campionat. La sosire, el a fost urmat de BMW Bank M4 DTM, model pilotat de Bruno Spengler (Canada).



Joel Eriksson (Suedia) a fost al 13-lea cu CATL BMW M4 DTM. O problema de senzor al motorului l-a impiedicat pe Philipp Eng sa stabileasca timpi in calificari, astfel ca a luat startul de pe locul al 17-lea. In cele din urma, austriacul a incheiat al 14-lea.



CURSA A DOUA (duminica): Cinci din cei sase piloti BMW s-au clasat in Top 10 in cea de-a doua cursa a sezonului 2019 din DTM.

Philipp Eng a ocupat pozitia a patra cu ZF BMW M4 DTM, dupa ce a plecat din poleposition pentru a doua oara in cariera. La final, el a fost urmat de Bruno Spengler (BMW Bank M4 DTM), Timo Glock (JiVS BMW M4 DTM), invingatorul de sambata - Marco Wittmann (Schaeffler BMW M4 DTM) - si Joel Eriksson (CATL BMW M4 DTM), care s-au clasat pe locurile al cincilea, al saselea, al optulea, respectiv al zecelea.



Doar Sheldon van der Linde (Shell BMW M4 DTM) a ratat o clasare in zona punctelor dupa ce, asemenea lui Wittmann, a fost rasucit pe circuit de un adversar. Victoria i-a revenit lui Rene Rast (Audi). A doua cursa a anului a avut si o neutralizare in prima parte, dupa care gestiunea anvelopelor a jucat un rol important.



Clasamente generale (etapa 1/9)

Piloti:
1. Marco Wittmann 34p;
2. Robin Frijns 31p;
3. René Rast 25p;
4. Nico Muller 22p;
5. Mike Rockenfeller 20p;
6. Timo Glock 20p;
7. Bruno Spengler 16p;
8. Philipp Eng 15p;
9. Loic Duval 10p;
10. Sheldon Van der Linde 8p;
11. Paul Di Resta 7p;
12. Jamie Green 2p;
13. Daniel Jucadella 2p;
14. Joel Eriksson 1p;
15. Pietro Fittipaldi 1p.

Echipe:
1. Audi Sport Team Abt Sportsline 53p;
2. BMW Team RMG 50p;
3. BMW Team RMR 35p;
4. Audi Sport Team Phoenix 30p;
5. Audi Sport Team Rosberg 27p;
6. BMW Team RBM 9p;
7. R-Motorsport 1 7p;
8. R-Motorsport 2 2p;
9. WRT Team Audi Sport 1p.

Constructori:
1. Audi 110p;
2. BMW 93p;
3. Aston Martin 9p.

Urmatoarea etapa din Deutsche Tourenwagen Masters (DTM) va avea loc la 17-19 mai, la Zolder (Belgia).

smile



Comentarii: 0
Postat la: 06 5 2019


Stire adaugata de Nadia

Nume/Nickname:
E-mail: (optional)
Smiles: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Introduceti cele doua cuvinte cu spatiu intre ele !
Daca acestea nu sunt lizibile dati click pe iconul, aflat sub cod.
Bmwclub Magazine pe Facebook
        

Legal - Termeni si conditii   
BMWClub Magazine
Despre revista
Cuprins revista
Cauta BMW
Stiri BMW
Intalniri
Comunitate
Facebook
Contact
Aboneaza-te

BMWClub Magazine 2010 - Toate drepturile rezervate.
Acesta este un site partener BMWClub Romania www.bmwclub.ro
version 1.2