Toate stirile BMW si BMWClub RomaniaDe ce sa nu te superi cand auzi ca BMW-ul tau e ... tigaie


Acum trei sferturi de secol, criza economica de dupa al 2-lea razboi mondial a adus in sapa de lemn mai multi colosi industriali, prin simpla scadere a puterii de cumparare si prin reducerea cererii pietei.
In tot acest context, oalele, tigaile si cratitele BMW au fost solutia de supravietuire a bavarezilor in "productia de criza", iar bavarezii nu au stat prea mult pe ganduri sa treaca de la productia de motociclete la cea de oale-cratite-tigai si masini de cusut.In 1945, BMW era o companie cu o istorie de aproape 30 de ani care se afirmase deja ca un producator excelent de motoare de avion, motociclete si, din 1929, automobile. Finalul razboiului arunca BMW intr-o criza majora, pierzand trei dintre cele sase fabrici, celelalte trei - Munchen, Berlin-Spandau si Aalach - fiind distruse si cu utilajele confiscate si distribuite in intreaga lume, ca reparatie de razboi.
Cea mai importanta pierdere era fabrica din Eisenach, aflata in Germania de
Est unde era concentrata productia de motociclete si automobile, preluata de URSS dupa ce initial a fost sub ocupatie americana.
Astfel, BMW fara centrul de productie pentru automobile si motociclete, dar si fara planurile si documentația tehnica de fabricatie.
Mai tarziu, in 1945, fabrica din Eisenach este reorganizata ca parte a companiei est-germane Awtowelo AG si reia productia auto-moto sub sigla BMW, pe baza planurilor lui BMW 321, respectiv respectiv BMW R 35.
In 1952, Awtowelo AG se redenumeste in EMW (Eisenacher Motoren Werke), iar produsele sale primesc acelasi nume si accesul pe piețele din Vest. Din 1956, EMW incepe sa foloseasca denumirea Wartburg, dupa numele castelului care domina orasul Eisenach, iar destinele celor doua companii se desparteau pentru totdeauna.Tot in 1945, dupa o interdictie totala, forțele de ocupație americane ofera permisiunea ca BMW sa produca si distribuie diverse bunuri de
consum (biciclete, motociclete) dar nu si automobile.
Dupa pierderea de tehnologie si utilaje, a fost necesar si reconstructia fabricilor
marcii, afectate de bombardamente (Munchen - finalizata la inceputul anilor
'50, Berlin - finalizata la jumatatea anilor '60).
In tot acest timp, cu resurse si oportunitati limitate, BMW incepe asa-numita
"Notproduktion" - productie de criza - in Munchen si Berlin, orientandu-se mai intai catre oale si produse casnice pentru bucatarie, utilaje agricole, utilaje comerciale de prelucrat coca, apoi catre biciclete si piese de schimb pentru diverse utilaje si automobile BMW. In repetate randuri angajații rau platiti chiar cu produsele pe care le fabricau.
Aceasta "Productie de criza", chiar daca nu genera rezultate financiare notabile, avea sa ajute la punerea in functiune a fabricilor, la pastrarea fortei de munca si la pregatirea proceselor de productie pentru viitoarele motociclete si automobile BMW.

In 1948, Hanns Grewening este numit director comercial si astfel prima motocicleta BMW postbelica era prezentata la Salonul Auto de la Geneva - BMW R24.

Primul automobil, modelul de lux BMW 501, este produs in Munchen incepand cu
1951, iar in toamna aceluiasi an a fost la prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt.
aratand intentiile serioase ale BMW privind relansarea.
Bazele relansarii vin insa dupa o infuzie noua de capital, odata cu preluarea companiei de catre familia Quandt, si dupa succesul noului automobil BMW 700.
Din 1962, gama "Neue Klasse" avea sa aseze BMW pe o directie clara ca producător de automobile agile, sportive. Legendarele BMW 1800 TI sau BMW 2002 primesc o recunoastere speciala pe pietele din intreaga lume si se afirma in motorsport.

Tot in anii '60, BMW definea astfel una din valorile de baza ale sale: "Placerea de a conduce".

Asadar, sa nu te mai enervezi cand afli ca masina ta BMW a fost facuta de un producator de tigai ! smileenJOY !!!Comentarii: 0
Postat la: 24 11 2020


Stire adaugata de XXL

Nume/Nickname:
E-mail: (optional)
Smiles: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Introduceti cele doua cuvinte cu spatiu intre ele !
Daca acestea nu sunt lizibile dati click pe iconul, aflat sub cod.
Bmwclub Magazine pe Facebook
        

Legal - Termeni si conditii   
BMWClub Magazine
Despre revista
Cuprins revista
Cauta BMW
Stiri BMW
Intalniri
Comunitate
Facebook
Contact
Aboneaza-te

BMWClub Magazine 2010 - Toate drepturile rezervate.
Acesta este un site partener BMWClub Romania www.bmwclub.ro
version 1.2