Toate stirile BMW si BMWClub Romania



Smart Driving Series continua la Iasi in perioada 25-27 septembrie


Dupa ce la finele lunii trecute (31 iulie - 2 august) a avut loc cea de-a doua etapa a Smart Driving Series la Motor Park Romania (Adancata), misiunea de a introduce tinerii in lumea sportului cu motor prin programul dedicat juniorilor, dar si de a oferi un cadru competitional profesionist tuturor pasionatilor de viteza, continua.



Pentru fiecare etapa din calendarul acestui an, pilotii aspiranti se pot inscrie intr-un proces de preselectie, cei mai buni primind dreptul de participare in competitie.
La startul celei de-a doua etape a Smart Driving Series s-au aliniat 14 piloti la categoriile Gentleman si Junior, ei avand la dispozitie modele BMW Seria 2 Coupe, propulsate de un motor BMW TwinPower Turbo de 1998 cmc ce dezvolta 245 de cai putere. Este singura competitie monomarca organizata in Romania, unde autoturismele, echipamentul si logistica sunt puse la dispozitie de catre organizator si partenerii lor.



A doua etapa a campionatului si-a propus sa ofere un weekend complet de spectacol motorsport. Modalitatea de desfasurare a mansei de concurs, cu plecare pe grila de start si interdictia de a depasi dupa intrarea in primul viraj, i-a pus pe concurenti in fata provocarii de a pilota la viteze ridicate, la o distanta mica intre masini si de a obtine cel mai bun timp in conditiile prezentei mai multor masini pe circuit.
Vineri, pentru a intra in atmosfera de concurs, au fost organizate 4 sesiuni in care pilotii amatori, asistati de instructorii profesionisti Smart Driving, s-au pregatit pentru ceea ce avea sa urmeze in weekend. Sambata, dupa 4 sesiuni libere, o sesiune de calificari, care a determinat ordinea intrarii in cursa, si o mansa de concurs, au fost desemnati primii lideri ai competitiei. Duminica, dupa 3 sesiuni de antrenament si o sesiune de calificari, cea de-a doua mansa de concurs a determinat ocupantii podiumului Smart Driving Series, etapa a 2-a.



Castigatorii ambelor categorii au fost desemnati in functie de punctajul cumulat din cele 2 manse de concurs, astfel: cel mai bun timp a fost notat cu 10 puncte iar urmatoarele, in ordine descrescatoare, pana la 1 punct. (in atasament, situatia completa a timpilor obtinuti in concurs)

Lupta pentru locul I, atat la categoria pilotilor amatori cu varsta peste 21 de ani, cat si la categoria juniorilor, a fost foarte stransa. Dupa doua zile, Vlad Morar obtine recordul, dar si victoria categoriei Gentleman, cu cel mai bun tur in prima mansa, 1:47.537 iar Alexandru Gradinaru (16 ani), obtine victoria la categoria Junior cu cel mai bun timp de 1:49.580.

La categoria Gentleman, ocupantii celorlalte pozitii, sunt Ciprian Axinte si Marian Ene, iar la juniori, podiumul a fost completat de Denis Dogoter (19 ani) si Alen Gurau (20 ani).
Urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului Smart Driving Series, etapa 2, la categoria Junior, Alexandru Gradinaru a declarat: “Smart Driving Series este un vis implinit pentru ca imi da sansa de a-mi exploata in siguranta pasiunea pentru viteza, la bordul unor masini puternice, alaturi de campioni ai motorsportului romanesc. Pe langa adrenalina competitiei, este o buna ocazie de a invata un stil corect de pilotaj.”



Competitia din weekend a fost marcata si de o premiera, Ana-Maria Calea (19 ani) la Junior, a fost prima fata inscrisa in Smart Driving Series, cel mai bun timp al ei fiind de 1:53.731.


“Circuitul de la Adancata a redeschis interesul pentru motorsport si a fost un factor important in aparitia acestei competitii. BMW Seria 2 Coupe se dovedeste excelent pentru a sustine acest program: este deosebit de agil si ideal pentru primii pasi in pilotaj. Alaturi de organizatori, pregatim urmatoarele 2 etape, Iasi si Serres (Grecia) si speram ca tot mai multi pasionati de viteza sa se bucure de acest cadru profesionist pentru a-si satisface dorinta de adrenalina.” Stefan Podaru, Executive Manager BMW APAN Motors.

Mai multe detalii despre programul Smart Driving Series puteti afla pe pagina dedicata a organizatorilor .



Partenerii Smart Driving Series sunt: BMW APAN Motors, Michelin Romania, MOTUL, OZ Racing Romania, Sparco, Asociatia Litoral - Delta Dunarii, Crosspoint - Investment Banking & Real Estate, Roger Utilaje, Costadoro Coffee Lab, Cromatic Studios, Turkish Airlines.



Comentarii: 0
Postat la: 26 8 2015


Stire adaugata de XXL

Nume/Nickname:
E-mail: (optional)
Smiles: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Introduceti cele doua cuvinte cu spatiu intre ele !
Daca acestea nu sunt lizibile dati click pe iconul, aflat sub cod.
Bmwclub Magazine pe Facebook
        

Legal - Termeni si conditii   
BMWClub Magazine
Despre revista
Cuprins revista
Cauta BMW
Stiri BMW
Intalniri
Comunitate
Facebook
Contact
Aboneaza-te

BMWClub Magazine 2010 - Toate drepturile rezervate.
Acesta este un site partener BMWClub Romania www.bmwclub.ro
version 1.2